Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кропивницькою ДПІ проводиться масово- роз'яснювальна робота щодо практичного застосування податкового законадавства

опубліковано 04 жовтня 2023 о 11:22

Кропивницька ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області нагадує, що Наказом №113 від 02.03.2023 року, який набрав чинності 05.05.2023, внесені зміни до форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі - Податковий розрахунок) та Порядку заповнення та подання податковими агентами  Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, зокрема до Додатку № 4ДФ та Довідника ознак доходів фізичних осіб.

Враховуючи зазначене, платники податків подають до контролюючого органу Податковий розрахунок та додатки до нього з урахуванням внесених змін відповідно до Наказу №113 від 02.03.2023 року (у тому числі враховуючи зміни Довідника ознак доходів фізичних осіб) за звітні періоди, починаючи з III кварталу 2023 року.

В новій редакції викладено форми:

- Податкового розрахунку;

- Додаток 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам»;

- Додаток 3 «Відомості про осіб, які проходять строкову військову службу»;

- Додаток 4 ДФ «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору»;

- Додаток 6 «Відомості про наявність підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства».

Зокрема, з'явилась графа 26 "Ознака наявності трудового договору з нефіксованим робочим часом (1 - так, 0 - ні)" . Ознака "1" проставляється у разі, якщо працівник виконує роботу на підставі трудового договору з нефіксованим робочим часом, ознака "0" - якщо до працівника не застосовуються умови ст. 21 глави III Кодексу законів про працю України.

Фахівці Кропивницької ДПІ нагадують платникам, що податкову звітність можна подати  в один із таких способів:

- особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

-надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі.

При надсиланні податкової звітності поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання звітності. При цьому поштові відправлення з позначкою «Звіт» подаються для пересилання лише з описом вкладення. У разі втрати або зіпсуття поштового відправлення чи затримки його вручення контролюючому органу з вини оператора поштового зв’язку, такий оператор несе відповідальність відповідно до закону.

Для формування та надсилання документів звітності в електронній формі платник може скористатися Електронним кабінетом.

Меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету надає можливість платникам податків створити електронні документи звітності, перевірити, підписати та надіслати в електронному вигляді до контролюючих органів. 

Вкладка «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» надає доступ до квитанцій щодо приймання та обробки надісланого електронного документа контролюючим органом.

Переглянути подану звітність, незалежно від способу її подання, включаючи звіти, подані на паперових носіях, можна скориставшись меню «Перегляд звітності» приватної частини Електронного кабінету.