Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онуфріївська ДПІ: відбулась робоча зустріч з платниками

опубліковано 25 вересня 2023 о 08:18

Щоб поінформувати представників бізнесу про відновлення відповідальності у сфері готівкових розрахунків, податківці спілкуються з підприємцями у місцях провадження діяльності.  

Під час чергової робочої зустрічі начальник Онуфріївської ДПІ звернула увагу на положення Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким відновлено відповідальність за непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи. У разі виявлення такого порушення з 1 жовтня 2023 року будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. 

Фахівець наголосила на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій та використанні електронних платіжних засобів.

Крім цього, податківець розповіла, що більш сучасний і зручний варіант – програмний РРО. ДПС пропонує безоплатне програмне забезпечення для використання в якості ПРРО, яке не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а також надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет.

В ході спілкування Тетяна Єрмакова також поінформувала, що відновлено обов’язкову сплату єдиного податку  для платників І та ІІ груп спрощенної системи, скасовано спрощену систему оподаткування за ставкою 2%, та презентувала учасникам зустрічей тематичні інформаційні матеріали.