Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Петрівська ДПІ: проведено зустріч з ФОП щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 20 вересня 2023 о 10:02

Вчора, 19 вересня, в.о. начальника Петрівської ДПІ проведено зустріч з платниками з виходом до ФОП та в Петрівській ДПІ з ФОП Куновою Л.П., Горністовою І.А. та Бобик О.М. з роз’яснення актуальних питань платників податків на тему застосування Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.06.2023 року№3219-IX, який, зокрема вносить зміни в частині застосування відповідальності за порушення вимог Закону про РРО, та особливості застосування ПРРО. 

Під час зустрічі платникам було надано роз’яснення щодо переваг ПРРО в невеликих магазинах , як завантажити та встановити з веб-порталу ДПС України програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності зокрема на телефон. Під час розмови з платникам було доведено посилання для завантаження програмного забезпечення та для реєстрації ПРРО із зазначенням необхідної форми для заповнення Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій.

Також було звернено увагу на обов’язкове подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування. На зустрічі практично було надано допомогу , щодо завантаження програмного забезпечення.