Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Маловисківській ДПІ проведено практикум

опубліковано 25 травня 2023 о 14:42

 25 травня 2023 року фахівцями Центру обслуговування платників Маловисківської ДПІ  Головного управління ДПС у Кіровоградській області 

проведено черговий практикум з платниками податків щодо використання  електронних сервісів ДПС, зокрема за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника»  при подачі форми №1ДФ та форми №5ДФ в електронній формі.

 За допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) здійснюємо вхід до приватної частини Електронного кабінету (особистий кабінет).  Після входу у приватну частину Електронного кабінету, платникам виведено на екран монітору електронний вигляд облікової картки фізичної особи – платника податків за ф. №1ДР (далі – заява за ф. №1ДР),  заяви про внесення змін до Державного реєстру за ф. №5ДР (далі – Заява за ф. №5ДР) та алгоритм дій при подачі через меню «ЕК для громадян»/«Облікова картка фізичної особи – платника податків.

 Присутнім звернули увагу, що для приєднання до заяв за ф. №1ДР та ф. №5ДР сканованих копій документів, що посвідчують особу та інших документів, які підтверджують зміни облікових даних, необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «Документ довільної форми» (формат файлу pdf/jpg із обмеженням розміру не більше 2МБ).

 Для отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків необхідно особисто звернутися до податкового органу, який був самостійно обраний під час заповнення заяв за ф. №1ДР або ф. №5ДР та пред’явити паспорт з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

 Податківці зазначили, що електронні сервіси ДПС забезпечують дистанційне спілкування платників з податковою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності. 

Маловисківська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області