Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новгородківській ДПІ проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 25 січня 2023 о 13:27

24 січня начальником Новгородківської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області Наталією Панасюк проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питання використання електронних сервісів ДПС.

Спеціалістами Новгородківської ДПІ на постійній основі надається практична допомога платникам податків щодо формування та подання декларації про майновий стан і доходи та декларації платника єдиного податку-фізичної особи-підприємця за допомогою сервісу Електронний кабінет платника.

Переваги подання звітності онлайн вже оцінили більшість платників податків Новгородківської ДПІ. За необхідності, фахівці ЦОП у доступній формі демонструють зручність та доступність роботи з електронними сервісами ДПС.

Призначення Електронного кабінету платника податків - надання платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line. Зокрема, надіслати:

податкову та фінансову звітність;

запити на отримання інформації;

заяви для реєстрації платниками окремих податків;

листи;

сплатити податки, збори, платежі та перевірити розрахунки сум податкових зобов’язань.

Перевірити стан розрахунків з бюджетом громадяни можуть скориставшись електронними сервісами податкової служби у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.

Якщо фізична особа-платник податків змінив особисті реєстраційні дані, а саме: прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання (податкову адресу) тощо, то такий платник зобов’язаний повідомити контролюючі органи про зміну даних протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання до контролюючих органів Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб-платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Форма №5-ДРП) особисто або через законного представника до контролюючого органу або засобами електронного сервісу «Електронний кабінет платника» на офіційному вебпорталі ДПС, з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Фізична особа –платник податків засобами Електронного кабінету може отримати у відповідь на запит відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчені кваліфікованою печаткою ДПС, який є аналогом паперового документу, виданого контролюючим органом.

Через електронний кабінет платника можна змінити систему оподаткування фізичною особою-підприємцем.

Скористатися податковими електронними сервісами стало ще простіше. Для швидкого входу користувач може скористатися QR-кодом:обрати спосіб входу Дія та «Отримати код»; вісканувати QR-код; підтвердити особу через мобільний додаток «Дія» та підписати запитю

У разі виникнення питань щодо користування Електронним кабінетом платника слід звернутися до служби підтримки за телефоном 0800501007.

 

  

Новгородківська ДПІ

Головного управління ДПС у Кіровоградській області