Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новгородківській ДПІ у проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 22 грудня 2022 о 13:22

21 грудня начальником Новгородківської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області Наталією Панасюк проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питання використання електронних сервісів ДПС.

Спеціалістами Новгородківської ДПІ на постійній основі надається практична допомога платникам податків щодо формування та подання декларації про майновий стан і доходи та декларації платника єдиного податку-фізичної особи-підприємця за допомогою сервісу Електронний кабінет платника.

Переваги подання звітності онлайн вже оцінили більшість платників податків Новгородківської ДПІ. За необхідності, фахівці ЦОП у доступній формі демонструють зручність та доступність роботи з електронними сервісами ДПС.

Призначення Електронного кабінету платника податків - надання платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line. Зокрема:

підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді;

переглядати дані картки особового рахунка про стан розрахунків з бюджетом (нараховано, сплачено, переплата, податковий борг, штрафні (фінансові) санкції, пеня);

формувати та заповнювати платіжні документи щодо сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету;

здійснювати сплату податків, зборів та інших платежів до бюджету за допомогою банківських систем типу Іетернет-банкінг;

здійснювати офіційне листування з органами ДФС України з питань оподаткування, отримувати консультаційні послуги (урежимі реального часу або за попередньо надісланими питаннями), замовляти та отримувати адміністративні послуги;

оперативно переглядати актуальні, а також архівні відомості, які надано платником податків або сформовано на підстпві наданих ним до дПС документів (дані обліку, дані щодо об’єктів оподаткування, інформацію про результати перевірок, інформацію про доходи фізичної особи тощо).

Таким чином, кабінет електронних послуг – це спілкування та листування з органами ДПС без необхідності відвідувати податкову інспекцію, спрощення процедур подання звітності, ведення реєстру податкових накладних, зменшення паперового навантаження, зменшення часу на отримання необхідних довідок

Єдиною вимогою для електронного спілкування з органами ДПС – це наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Під час спілкування з платниками, надано відповіді на актуальні питання платників щодо нововведень податкового законодавства під час воєнного стану, зокрема, про Комунікаційну податкову платформу, метою роботи якої є швидке вирішення актуальних питань громадськості і бізнес - спільноти та прийняття відповідних управлінських рішень.

  

Новгородківська ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області