Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Олександрівській ДПІ проведено практикум з платниками податків

опубліковано 30 листопада 2022 о 12:49

Олександрівською ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота серед платників податків щодо подання звітності, отримання довідок, витягів та отримання іншої необхідної інформації засобами телекомунікаційного зв’язку, зокрема через електронний кабінет, надається практична допомога у користуванні Електронним кабінетом.

З метою залучення більшої кількості платників податків до використання електронних сервісів ДПС, зокрема такого як «Електронний кабінет платника» 24.11.2022 року фахівцями ДПІ проведено практикум для фізичних осіб-підприємців щодо подання звітності через електронний кабінет при наявності ЕЦП.

Під час проведення практикуму суб'єкту господарювання, який звернувся до податкової інспекції з проханням надати практичну допомогу з питання реєстрації книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки за допомогою засобу телекомунікаційного зв’язку, надано роз’яснення як здійснити таку процедуру.

Крім процесу створення, заповнення та підписання електронним підписом заяв, які необхідні для реєстрації вищезазначених книг, а також відправлення створених заяв до контролюючого органу, фахівці ДПІ звернули увагу платника на отримання відмітки успішної реєстрації КОРО та РК та на отримання номерів КОРО та РК, які присвоєно податковим органом. Всі дії виконано безпосередньо через сервіс Електронний кабінет платника.

Електронний кабінет дозволяє платнику спілкуватися з податковою в режимі онлайн, оновлення даних відбувається в режимі реального часу. Для платників Електронний кабінет це не тільки можливість відправляти звітність та заяви, повідомлення. Це також можливість контролювати стан розрахунків з бюджетом, тим самим не допускати виникнення заборгованості, отримувати необхідні витяги та довідки. При цьому не відвідуючи податковий орган, що значно економить час всіх учасників процесу та кошти самого платника, які були б потрачені на дорогу до податкової. Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua./

Крім надання практичної допомоги, суб’єктам господарської діяльності пояснено всі переваги та актуальність використання електронного кабінету, особливо в період воєнного часу.

 

Олександрівська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області