Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Голованівську відбувся захід для потенційних платників податків на тему: «Генеруй бізнес ідею та розпочни свій бізнес»

опубліковано 27 липня 2022 о 15:55

У Голованівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості продовжується робота з безробітними щодо відкриття власної справи. Так, 27 липня 2022 року о 08:30 у рамках співпраці з представниками центру зайнятості за участю начальника Голованівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Кіровоградській області Оксани САРАТОВОЇ проведено інформаційний захід "Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес" для безробітних осіб, які розглядають можливість ведення підприємницької діяльності.

Семінар проводився одночасно як в офлайн так і онлайн - режимі.

Оксаною САРАТОВОЮ було розглянуто поняття підприємницької діяльності та бізнес-ідеї, як розпочати власний бізнес, якими законодавчими документами регулюється в Україні державна реєстрація фізичних осіб підприємців ( далі ФОП), які документи необхідно для реєстрації ФОП. Відмічено було, які системи оподаткування на сьогоднішній день передбачає законодавство, а саме : спрощена система (єдиний податок) та загальна система оподаткування . Також виділено умови перебування на всіх групах спрощеної системи оподаткування та визначення терміну «доходи» та граничні обсяги доходу . Розглянуто питання щодо ставок єдиного податку та наголошено на тому, що для першої і другої групи ставки встановлюють органи місцевого самоврядування в межах законодавства з розрахунку на календарний місяць.

На семінарі було зазначено щодо особливостей справляння спрощеної системи оподаткування третьої групи зі сплатою єдиного податку за ставкою 2% від доходу .

Було зазначено строки подання заяви на спрощену систему оподаткування, звітний період для всіх груп та переваги подання звітності в електронній формі.

Оксаною САРАТОВОЮ були наведені приклади щодо сплати податків на різних групах спрощеної системи оподаткування та на загальній системі оподаткування.

Було акцентовано увагу на застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій .

Ірина СЛОБОДЯНЮК – заступник начальника відділу надання соціальних послуг Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відмітила, що реєстрація фізичної особи підприємця - це працевлаштування ще однієї безробітної людини.

Також під час заходу Оксана САРАТОВА повідомила присутніх, що з 1 вересня 2021 року розпочалась кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яка триватиме до 1 вересня 2022 року.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування - це особливий порядок декларування активів, розміщених як в Україні так і за її межами, якщо ці активи було отримано за рахунок доходів , з яких не сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори протягом будь – якого з податкових періодів до 01 січня 2021 року.

Добровільне декларування – це  цивілізована легалізація раніше не оподаткованих активів.