Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЦОП Світловодської ДПІ: громадяни навчалися практичним крокам використання кваліфікованих електронних підписів на захищених носіях та «хмарних» КЕП

опубліковано 25 липня 2022 о 16:28

Світловодською ДПІ Головного управління у Кіровоградській області на постійній основі проводиться інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо використання кваліфікованих електронних підписів на захищених носіях та «хмарних» КЕП та порядок використання електронних сервісів ДПС.

22 липня 2022 року в приміщенні Світловодської ДПІ старшим державним інспектором Світловодської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Кіровоградській області Дмитром Дудником проведено практичне заняття з новоствореними суб’єктами господарювання з питання використання платником податків електронних послуг, а саме чи можна використовувати та «хмарні» КЕП для користування електронним кабінетом платника.

Під час проведення практичної консультації платнику доведено до відома, що

електронний кабінет авторизує користувачів з використанням КЕП на захищених носіях та «хмарних» КЕП КНЕДП: ДІЯ, Приватбанк, Депозит Сайн, ЦСК Україна. Надає можливість підписання документів КЕП на захищених носіях та «хмарних» КЕП КНЕДП Приватбанк, Депозит Сайн, ЦСК Україна. Метою подібних заходів є отримання практичної допомоги від податківців при подачі звітності, або подачі заяв та інших документів через електронні сервіси. Платникам податків детально та покроково надається роз’яснення, як можна швидко та доступно отримати ЕЦП через додаток Приват -24, або іншими надавачами ЕДП та скористатися податковими електронними сервісами. Відразу подати звітність, переглянути нарахування та сплату в ІКП, сформувати акти звірки по платежах, тощо.