Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Благовіщенську подотківці зустрілися з керівництвом та працівниками Благовіщенської територіальної громади з питання використання електронних сервісів ДПС для отримання податкової інформації

опубліковано 11 жовтня 2021 о 13:57

07 жовтня 2021 року відбулася робоча зустріч з керівництвом та працівниками Благовіщенської територіальної громади з питання використання електронних сервісів ДПС для отримання податкової інформації.

У рамках співпраці з  територіальними громадами Благовіщенською ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо використання електронних сервісів ДПС.

Начальник Благовіщенської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській Наталія Кожухівська проінформувала присутніх про електронні сервіси ДПС, можливості та переваги Електронного кабінету. Звернула увагу, що передбачена електронна взаємодія ДПС та органів місцевого самоврядування через ІТС «Електронний кабінет» в частині надання звітності на запит органу місцевого самоврядування у розрізі платників податків – юридичних осіб, які сплачують податки на відповідні території.

Також роз’яснила, яким чином посадовій особі територіальної громади отримати вказану звітність. Ввійти до приватної частини електронного кабінету за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua. Після ідентифікації будуть доступними дві вкладки: 

- звітність у розрізі джерел доходів; 

- звітність у розрізі платників податків – юридичних осіб. 

На зустрічі також було повідомлено, що Державна податкова служба України на практиці реалізує принцип прозорості та відкритості своєї діяльності і впроваджує Інтерактивну податкову карту України.

Інтерактивна податкова карта України дає змогу в онлайн режимі у будь-який час без звернення до органів ДПС отримувати актуальну податкову інформацію щодо агрегованих показників в частині сплачених сум податкових платежів, нарахованих податкових зобов’язань, сум податкового боргу, надміру сплачених сум та суми платежів, які сплачені та будуть нараховані у наступних періодах.

Інформація надається по Україні та у розрізі:

- регіонів;

- територіальних громад;

- видів економічної діяльності;

- податків;

- видів бюджетів;

- систем оподаткування;

- за організаційно-правовими формами;

- типом платника (фізичні та юридичні особи);

- статусом платника (великий, середній, малий бізнес та неприбуткові бюджетні установи).

Наступним етапом заплановано реалізувати можливість відображення графіків, показників на звітну дату в порівнянні з попереднім періодом, створення паспортів територіальних громад.

Податкова карта вже доступна користувачам на вебпорталі ДПС та у відкритій частині Електронного кабінету,  а також за посиланням: https://map.tax.gov.ua.

Також були надані презентаційні матеріали щодо викорисиання територіальними громадами електронних сервісів ДПС.

Підсумовуючи результати засідання, начальник Благовіщенської ДПІ подякувала усім учасникам за співпрацю та висловила  впевненість, що тільки завдяки спільним заходам можливо досягнення стабільних позитивних результатів.

 

Благовіщенська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області