Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено засідання робочої групи Вільшанської ДПІ спільно з Вільшанською ОТГ

опубліковано 13 вересня 2021 о 14:03

Днями у Вільшанській ОТГ спільно з Вільшанською ДПІ було проведено засідання робочої групи. На даній зустрічі з обговорення про одноразове добровільне декларування та переваги подання звітності в електронному вигляді - взяла участь начальник Вільшанської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області - Валентина Сокол Які актуальні питання, під час зустрічі, цікавили присутніх наводимо нижче.

Хто може скористатися правом подання одноразової добровільної декларації?

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи — резиденти, у т. ч. самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Кодексу є чи були платниками податків (далі — декларант).

Які терміни передбачено для подання одноразової добровільної (спеціальної) декларації?

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування в порядку, строки і розмірах, встановлених цим Кодексом, та виконання інших умов, визначених цим підрозділом.

Що необхідно платнику для подання податкової звітності в електронному вигляді?

Для подання звітів в електронному вигляді платнику податків необхідно:

- отримати ключ електронно-цифрового підпису в одному з Акредитованих центрів сертифікації ключів;

- зареєструватися користувачем Електронного кабінету, розміщеному на офіційному веб-порталі ДФС, за допомогою отриманого електронного ключа;

- заповнити та надіслати засобами електронного зв’язку Договір про визнання електронного документообігу;

- після отримання підтвердження про приєднання до електронного документообігу - звітувати до контролюючого органу можна в електронному вигляді.

Якими електронними сервісами може скористатися платник податків, який звітує в електронний спосіб?

З метою створення якісних умов обслуговування платників та забезпечення швидкості процесу адміністрування податків ДФС України розроблено та підтримуються в актуальному стані різноманітні сервіси, завдяки яким можна сформувати, перевірити та надіслати до ДФС податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки з бюджетом, дізнатися про терміни сплати податків, а також іншу корисну інформацію.

Електронний кабінет платника податків - це персональне автоматизоване робоче місце платника, працювати в якому він може без використання спеціально встановленого клієнтського забезпечення. Засобами Електронного кабінету платник податків може:

проводити звірку розрахунків з бюджетами;

заповнювати, перевіряти та подавати податкову звітність;

отримати інформацію про проведення документальної планової перевірки із зазначенням дати початку проведення такої перевірки, ходу та результатів перевірки;

отримати будь-який документ, що стосується такого платника податків та має бути виданий йому контролюючим органом згідно із законодавством України, тощо.

Повний перелік можливостей, передбачених Електронним кабінетом, наведено в ст. 42-1 Податкового кодексу України .

Вільшанська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області