Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Компаніївською ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області 13.05.2021 року проведено зустріч з старостами та головою Компаніївської територіальної громади.

опубліковано 17 травня 2021 о 12:56

В ході зустрічі начальник Компаніївської ДПІ Віталій Гладуняк зазначив, що наповнення місцевих бюджетів відбувається за рахунок сплати таких місцевих податків і зборів, як земельний податок, орендна плата, податок за нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Для упередження можливих втрат місцевих бюджетів та збільшення надходжень по сплаті за землю з фізичних осіб утворена спільна робоча група з представників об’єднаної територіальної громади та територіального підрозділу Головного управління ДПС у Кіровоградській області.

Метою спільної робочої групи є проведення інвентаризації, встановлення власників земельних ділянок, у тому числі земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які надаються в оренду або самостійно обробляються громадянами.

Під час інвентаризації встановлюються власники, площі, цільове використання земельних ділянок. Коригуються та вносяться дані кадастрових номерів та адреси земельних ділянок. Уточнюється інформація про актуальність пільг зі сплати податків і зборів.

Також керівником Компаніївської ДПІ було наголошено присутнім про доведення до мешканців старостинських округів інформації про переваги подання податкових декларацій про майновий стан і доходи засобами телекомунікаційного зв’язку. Звернуто увагу, що податкова декларація про майновий стан і доходи особи, яка заявляє право на податкову знижку подається до 31.12.2021 року.

З метою покращення результатів рейтингової оцінки за напрямом комунікацій ГУ ДПС у Кіровоградській області присутнім було доведено про можливість та переваги отримання актуальних новин зі сторінки Головного управління ДПС у Кіровоградській області та ДПС України в соціальній мережі Facebook.

Компаніївська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області.