Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстр платників єдиного податку функціонує безоплатно та у вільному доступі

опубліковано 11 травня 2021 о 14:50

Відповідно до пункту 299.13 статті 299 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) з метою постійного забезпечення органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних та фізичних осіб інформацією, ДПС щоденно опрацьовує для безоплатного та вільного доступу на єдиному державному реєстраційному вебпорталі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та на власному офіційному вебсайті дані з реєстру платників єдиного податку.

На сьогодні оприлюднення даних з реєстру здійснюється відповідно до вимог Кодексу у формі відкритих даних по окремому заданому пошуку.

Для отримання інформації щодо реєстрації платника єдиного податку реалізовано можливість за допомогою Електронного кабінету, розміщеному на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: http//cabinet.tax. gov.ua/registers/edpod, здійснити пошук інформації по конкретно вказаному платнику, при виконанні всіх умов для отримання результату.

Тобто будь-який суб’єкт може безоплатно щоденно отримувати інформацію щодо реєстрації фізичної особи-підприємця як платника єдиного податку.

Крім того, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року №835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних з питань державної податкової політики, оприлюднюються та оновлюються на Порталі відкритих даних Єдиного державного вебпорталу відкритих даних (data.gov.ua), а також на головній сторінці у банері «Відкриті дані» офіційного вебпорталу ДПС (tax.gov.ua).

За поданням Олександрійського відділу податків і зборів з фізичних осіб та

проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування

фізичних осіб Головного управління ДПС у Кіровоградській області