Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги подачі податкової звітності за допомогою електронних сервісів говорили під час "гарячої лінії" у Кропивницькій ДПІ

опубліковано 22 квітня 2021 о 08:12

У Кропивницькій ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області було проведено сеанс «гаряча лінія» на тему: «Переваги подачі податкової звітності за допомогою електронних сервісів». На запитання платників податків та громадян про новий звіт, який має назву Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску та об’єднує в собі форму №1ДФ та звіт з єдиного соціального внеску відповідала начальник Кропивницької ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області Оксана ЯКИМЕНКО.

Було надано відповіді на такі запитання:

1. З чого складається Податковий розрахунок?

Форма розрахунку складається із заголовної (загальної) частини, у якій вказуються відомості про роботодавця, його працівників та про склад Розрахунку, основної (розрахункової) таблиці, яка складається з трьох розділів, а саме:

І «Нарахування доходу та єдиного внеску за найманих працівників в розрізі місяців звітного кварталу»

ІІ «Нарахування грошового забезпечення та єдиного внеску за військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу та на суми допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами в розрізі місяців звітного кварталу (крім військовослужбовців строкової військової служби)»

ІІІ «Нарахування грошового забезпечення та єдиного внеску за патронатних вихователів, батьків – вихователів та прийомних батьків в розрізі місяців звітного кварталу»

Розрахунок має шість додатків, які є невід’ємною його частиною, і подаються до контролюючого органу у складі такого Розрахунку.

2. Яка кількість Додатків може міститися в пакеті поданого Розрахунку?

В пакеті може бути:

- один файл основного документа;

- не більше трьох файлів з додатком 1, з додатком 2, з додатком 3, з додатком 4, з додатком 6.

- не більше одного файлу з додатком 5.

3. З якою періодичністю має подаватися зазначений звіт?

Звітний період для нової податкової звітності – податковий квартал. Строк подання протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу. Якщо строк закінчується у вихідний або святковий день, тоді останнім днем строку вважається операційний (банківський) ден, що настає за вихідним або святковим днем.

За І квартал 2021 року Розрахунок слід подати не пізніше 11 травня.

4. Куди та як слід подавати розрахунок?

Розрахунок подається до податкового органу за основним місцем обліку:

  • засобами електронного зв’язку в електронній формі. Електронний розрахунок може формуватися страхувальником з використанням безоплатного спеціалізованого забезпечення (актуальні версії розміщені на офіційному вебпорталі ДПС);

  • на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника, разом з електронною формою звіт на електронних носіях інформації;

  • поштою з повідомленням про вручення й описом вкладення.

5. Який код адміністративно - територіальних одиниць та територій територіальних громад зазначити?

У зв’язку з прийняттям Постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 №807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів» КОАТУУ втратив актуальність. Міністерством розвитку громад та територій розроблено та затверджено Кодифікатор адміністративно - територіальних одиниць та територій територіальних громад (наказ від 26.11.2020 року №290 зі змінами та доповненнями від12.01.2021 №3), який відповідає чинному законодавству і запроваджується на зміну КОАТУУ.

Тож при заповнені Розрахунку слід використовувати коди з Кодифікатора. Так для міста Кропивницький код КОАТУ - 3510100000

Кропивницька ДПІ ГУ ДПС

у Кіровоградській області