Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася спільна нарада представників Держпраці, ПФУ та ДПС у Голованівському районі Кіровоградської області

опубліковано 04 березня 2020 о 17:02

Сьогодні, 04 березня у сесійній залі Голованівської районної державної адміністрації Кіровоградської області відбулася спільна нарада із представниками Державної служби з питань праці у Кіровоградській області, пенсійного фонду та податкової служби району. На нараді обговорені заходи по взаємодії у питаннях легалізації зайнятості населення, повноти та своєчасності сплати податків і зборів тощо.

Заступник начальника управління - начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Голованівського управління ГУ ДПС у Кіровоградській області Оксана Саратова зазначила, що на сьогоднішній день одним із основних напрямів роботи органів Державної податкової служби є контроль за додержанням вимог податкового та іншого законодавства підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами - підприємцями в т.ч. при виплаті заробітної плати, недопущення випадків несвоєчасної виплати заробітної плати та сплати податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування.

Основним джерелом наповнення бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб, як бюджетоформуючого податку районного бюджету, а саме особливості утримання та перерахування податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, військового збору із виплачених сум заробітної плати.

Під час наради було приділено увагу легалізації заробітної плати та своєчасності її виплати у розмірі не нижче за законодавчо встановлений мінімальний розмір.

З 01 січня 2020 року мінімальна заробітна плата складає 4723,00 грн, прожитковий мінімум 2102,00 грн, мінімальний страховий внесок з ЄСВ – 1039,06 гривень.

Для взаєморозуміння та партнерських відносин для платників податків у Голованівському управлінні ГУ ДПС у Кіровоградській області створюються умови та розширюється перелік послуг, які надаються платникам податків, з урахуванням їх потреб та побажань.

 

Голованівське управління ГУ ДПС уКіровоградській області