Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Голови сільських та селищних рад Гайворонського району взяли участь у нараді щодо декларування одноосібниками отриманих доходів

опубліковано 25 лютого 2020 о 16:57

Сьогодні, 25 лютого, у сесійній залі Гайворонської районної державної адміністрації під головуванням заступника голови районної державної адміністрації Віталія Орла, голови районної ради Дмитра Грабового відбулася нарада з міським, селищними та сільськими головами Гайворонського району з питань якісної кампанії декларування громадян - одноосібників доходів, отриманих у 2019 році.Серед запрошених спікерів були і представники податкової служби району.

Начальник Гайворонської ДПІ Голованівського управління ГУ ДПС у Кіровоградській області Євгеній Сахно зазначив, що метою цієї зустрічі є кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2019 року, яка розпочалася 01 січня 2020 року та триватиме до 01 травня 2020 року. Та наголосив, що забезпечення повноти декларування доходів громадян – це основне джерело наповнення місцевих бюджетів і закликав до плідної співпраці в цьому напрямку голів міських, сільських та селищних рад. На жаль, в суспільстві існують випадки ухилення громадян від сплати податків. Громадяни обробляють земельні ділянки в сільській місцевості, вирощують зернові та отримують дохід, але задекларувати його забувають. Завдяки спільним заходам представниками органів місцевого самоврядування можливо залучити до декларування цю категорію громадян в повному обсязі. Залучення громадян - одноосібників є додатковим резервом надходження податку на доходи фізичних осіб до бюджету.

 

Головам сільських, селищних рад, як повноцінним партнерам кампанії декларування-2020 в частині активного залучення одноосібників до обов’язкового декларування, було анонсовано План організаційних заходів Голованівського управління Головного управління ДПС у Кіровоградській області з питань забезпечення проведення у 2020 році якісної кампанії громадян - одноосібників доходів, отриманих у 2019 році.

Зокрема, цьогоріч за ініціативи податківців та керівництва Гайворонської районної державної адміністрації діятиме робоча група для виїзду на території сільських рад та подворового обходу потенційних декларантів з числа одноосібників для надання роз’яснень та залучення до декларування отриманих доходів за 2019 рік.

Також, присутні мали змогу поставити запитання, висловити пропозиції щодо вдосконалення перебігу деклараційної кампанії.

 

Голованівське управління ГУ ДПС у Кіровоградській області