Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2020 року до бюджету країни забезпечено майже 160 мільйонів гривень ПДФО

опубліковано 24 лютого 2020 о 14:56

Найбільшу питому вагу в надходженнях до бюджету країни, а це майже 50 відсотків займає податок на доходи фізичних осіб (ПДФО). Цьогоріч, упродовж січня 2020 року до Зведеного бюджету країни від платників Кропивницької управління ГУ ДПС у Кіровоградській області надійшло 156,9 млн. гривень цього платежу. Темп росту до відповідного періоду минулого року складає 116,5  відсотків, а сума додаткових коштів – 22,2 мільйона гривень.

Більшу частину цього платежу отримали місцеві скарбниці. На розвиток територіальних громад надійшло 117,1 млн. гривень, що на 16,6 млн. гривень більше, ніж у січні 2019 року.

До державного бюджету платники спрямували – 39,8 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з аналогічним минулорічним періодом надходження платежу зросли на 5,6 млн. гривень.

Варто зазначити, що податок на доходи фізичних осіб є одним із бюджетоформуючих податків та стабільним джерелом наповнення місцевих бюджетів, дохід від якого спрямовуються на втілення соціальних програм громад, виплату стипендій, зарплат та пенсій.

Кропивницьке управління ГУ ДПС у Кіровоградській області