Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Маловисківської ДПІ роз’яснюють платникам особливості застосування РРО/ПРРО

опубліковано 09 вересня 2022 о 13:42

Працівники Маловисківської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області, з метою забезпечення своєчасного та повного інформування платників податків про актуальні питання чинного законодавства, 08.09.2022 року провели чергову інформаційно-роз’яснювальну роботу серед місцевих представників бізнесу та громадян з питань сфери застосування РРО/ПРРО у військовий період.

Під час роз’яснювальної роботи начальником Маловисківської ДПІ Сергієм Жеребенко доведено до відома платників податків про зміни, які було внесено в законодавство сфери застосування РРО/ПРРО, на період дії воєнного стану. До цих змін входять: по-перше, тимчасово, на період воєнного стану, призупинено застосування штрафних санкцій, однак ці норми не поширюються за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, по-друге, внесено зміни в частині строків режиму офлайн, у випадку відсутності інтернет зв’язку. Так проведення розрахункових операцій, що здійснюються в режимі офлайн, та використання фіскальних номерів із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, можуть здійснюватися з перевищенням строків, що визначені чинним законодавством про РРО/ПРРО.

Також, з метою детального ознайомлення з роботою безкоштовного ПРРО запропоновано відвідати банер «Програмні РРО» на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/, де можна знайти найактуальнішу інформацію, нормативні акти, роз’яснення, відеоуроки щодо використання програмних РРО.

 

За матеріалами Маловисківської ДПІ