Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Видача фіскального чеку – запорука роботи ФОПа в правовому полі

, опубліковано 29 липня 2022 о 11:41

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує, що суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані дотримуватися законодавчих вимог, зокрема в частині видачі розрахункового документу при здійсненні торгівлі, наданні послуг, виконанні робіт.

Крім того, звертаємо увагу, що продавець товарів чи послуг повинен забезпечити покупцеві можливість розрахунків через банківський термінал. Тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не застосовуються. Проте, за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів усі санкції залишаються в дії.

Відтак, якщо продаж підакцизної продукції без видачі фіскального чеку зафіксовано вперше, то штраф застосовуватиметься у розмірі 100 відсотків від вартості чеку, за наступні порушення – 150 відсотків. Слід пам’ятати, що за відмову покупцю у його праві провести розрахунки банківською карткою при першому порушенні застосовується адмінштраф від 1700 грн до 3400 грн, при повторному – від 8500 грн до 17000 гривень.