Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи необхідно скасовувати апаратний РРО та реєструвати програмний?

опубліковано 16 лютого 2022 о 10:16

Головне управління ДПС у Кіровоградській області повідомляє, що законодавчо не встановлено обмежень щодо використання суб’єктом господарювання наряду з апаратним програмного РРО.

Суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний) засобами якого має намір здійснювати реєстрацію розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

У разі, якщо суб’єкт господарювання приймає рішення використовувати програмний РРО замість апаратного, реєстрацію апаратного РРО необхідно скасувати.

З метою надання суб’єктам господарювання повноцінної підтримки на початку застосування ними реєстраторів розрахункових операцій Державна податкова служба розмістила на своєму офіційному вебпорталі Перелік посадових осіб ДПС, відповідальних за взаємодію із суб’єктами господарювання під час впровадження ПРРО. Власне цей перелік, а також номери телефонів і електронні адреси, за якими можна зв’язатися із зазначеними у ньому особами, ви знайдете за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/perelik-posadovih-osib-dps/.

Завантажуйте безкоштовний Програмний реєстратор розрахунковий реєстратор для операційної системи Android та Windows за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/.

 

Головне управління ДПС у Кіровоградській області