Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Устинівська ДПІ: спільна нарада із представниками Устинівської селищної ради

опубліковано 01 грудня 2023 о 09:44

Начальник Устинівської ДПІ Головного управління ДПС у Кіровоградській області Тетяна Дубченко та головний державний інспектор Кропивницького відділу податків та зборів фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Світлана Оковита прийняли участь у нараді з секретарем Устинівської селищної ради Любов'ю Омельченко, заступниками голови Устинівської селищної ради Наталією Сівовою, Генадієм Сусідко, начальником фінансового відділу Устинівської селищної ради Наталією Костянецькою та головним спеціалістом фінансового відділу Алою Штець.

Посадовці обговорили питання наповнення бюджету громади, вжиття спільних заходів щодо залучення жителів громади до сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку та мінімального податкового зобов’язання, оскільки зазначені платежі є вагомим джерелом поповнення місцевого бюджету. Також, обговорино основні проблемні питання громади.

Також податківці звернули увагу на обов’язковому застосуванні ФОП, які здійснюють торгівлю за готівку, РРО або ПРРО. Водночас, зазначила, що підприємці – платники єдиного податку І групи та населення, яке реалізовує на ринку власну сільськогосподарську продукцію можуть працювати без РРО та наголосила на відновленні з 1 жовтня 2023 року відповідальності бізнесу за порушення при використанні РРО чи ПРРО, відповідно до Закону України № 3219.

Окрім цього, керівник Устинівської ДПІ розповіла про електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких платники податків мають можливість листуватися з податковою, подавати податкову звітність, отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, довідку про суми отриманих доходів та сплачених податків, переглянути повідомлення-рішення на сплату майнових податків, подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за навчання тощо.  

Устинівська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області