Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Світловодська ДПІ: проведено робочу зустріч із представниками Світловодської міської ради

опубліковано 10 листопада 2023 о 10:15

У рамках взаємодії з територіальними громадами в приміщенні Світловодської міської ради, 9 листопада, за участі начальника Світловодської ДПІ Валентини Колєснікової відбулася робоча зустріч з заступником Світловодського міського голови Максимом Ільченко. 

В ході зустрічі обговорили питання щодо загальної фінансової ситуації, новацій податкового законодавства в умовах воєнного стану, дотримання податкової дисципліни суб’єктами господарювання та перспективи виконання дохідної частини бюджету за 2023 рік Світловодської громади. При цьому особлива увага приділена обговоренню спільних дій та заходів щодо належної імплементації Закону України від 30 червня 2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема в частині реєстрації реєстраторів операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та поновленню з 1 жовтня цього року відповідальності за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР   «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» зі змінами.

Також у ході зустрічі було акцентовано увагу на зменшенні розміру штрафних санкцій та послабленні відповідальності за порушення законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО, перевагах безкоштовного сучасного програмного забезпечення ПРРО від ДПС. 

Було зазначено, що ДПС пропонує бізнесу безкоштовне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване до сучасних операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного ПРРО, або РРО, не обмежується. 

Під час зустрічі Валентина Колєснікова наголосила що уся необхідна інформація, яка потрібна платнику для реєстрації РРО чи ПРРО є на офіційному субсайті Головного управління ДПС у Кіровоградській області та офіційних сторінках у соцмережах, також розміщена в Світловодському ЦОП.

Світловодська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області