Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Долинська ДПІ: проведено робочу зустріч із представниками Долинської ТГ

опубліковано 06 листопада 2023 о 14:52

З метою роз’яснення та застосування положень податкового законодавства щодо використання РРО/ПРРО, необхідності та умов застосування розрахункових книжок при продажу товарів в сільській місцевості начальником Долинської ДПІ Оленою Ткаченко 06.11.2023 року в приміщені Долинської міської ради проведено робочу зустріч з заступником Долинського міського голови Климчуком Олександром. Під час зустрічі були підведені підсумки проведених заходів щодо виконання п.п.1.5 п.1 Протоколу наради ДПС України від 04.08.2023 року №8-пк «Про взаємодію з органами державної влади, місцевого самоврядування, інститутами громадянського суспільства та бізнес-асоціаціями з питань здійснення реєстрації РРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 30 червня 2023 року №3219-IX».

Спільними заходами та роботою міської ради, підприємцями Долинської територіальної громади зареєстровано та використовуються в господарській діяльності РРО/ПРРО, книги обліку розрахункових операцій та розрахункові квитанції.

Олена Ткаченко повідомила заступнику Долинського міського голови Олександру Климчуку, що починаючи з 8 серпня по 6 листопада поточного року підприємцями Долинської громади поставлено на облік в Долинській ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області:

- 15 РРО тринадцятьма суб'єктами господарювання на п’ятнадцяти торгівельних об’єктах;
- 115 ПРРО дев’яносто сімома суб'єктами господарювання на дев’яносто семи торгівельних об’єктах;
- 34 суб'єктів господарювання – фізичних осіб зареєстрували книги обліку розрахункових операцій (КОРО) та розрахункові квитанції (РК) на сорока трьох торгівельних об’єктах.

Учасники зустрічі домовилися, що розпочата робота щодо виконання вимог Закону України від 30 червня 2023 року №3219-IX припинятися не буде. Спільними зусиллями через проведення роз’яснювальної роботи Долинською ДПІ та інформацією розміщеної на інформаційному сайті громади для кожного платника податків, будуть надані консультації щодо застосування норм податкового законодавства та здійснення господарської діяльності СГД в правовому полі без застосування штрафних санкцій.

Долинської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області