Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новомиргородська ДПІ: проведено робочу зустріч із посадовими особами Новомиргородської міської ради

опубліковано 27 жовтня 2023 о 12:35

Вчора, 26 жовтня, в Новомиргородській міській раді відбулось засідання робочої групи з питань формування бюджету громади на 2023 рік за участю начальника Новомиргородської ДПІ Світлани Чорної за участю посадових осіб Новомиргородської міської ради – голови Ігора Забажана, начальника фінансового відділу – Людмили Чорномор.

Обговорили питання формування бюджету на наступний рік та актуальні зміни до законодавства, що регулює здійснення готівкових розрахунків та застосування реєстраторів розрахункових операцій, внесені Законом України від 30.06.2023 року № 3219. На засіданні йшлося про особливості застосування РРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків, зокрема платниками спрощеної системи оподаткування, про порядок проведення розрахункових операцій під час торгівлі підакцизними товарами, при виїзній торгівлі, продажу товарів у мережі Інтернет та із використанням послуг експедиторів та кур’єрів, а також про переваги використання програмних РРО. 

Як зазначила Світлана Чорна, фізичні особи-підприємці  – платники єдиного податку ІІ-ІV груп згідно з вимогами Податкового кодексу України з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. Суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій.  ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

Окрему увагу приділили важливості та необхідності відображення суб’єктами господарювання в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, порядку програмування, в тому числі, при продажу підакцизних товарів та  веденню товарного обліку. Обговорили також питання відновлення з 1 жовтня 2023 року відповідальності за порушення в сфері готівкового обліку, підстави для проведення фактичних перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, зменшення розміру та порядок застосування штрафних санкцій.

Зважаючи на важливість теми, вирішили активізувати інформування суб’єктів господарювання та роботодавців про необхідність забезпечення їх діяльності у правовому полі. Обговорено також питання сплати фізичними особами-платниками мінімального податкового зобов’язання Адже, своєчасна та повна сплата податків і зборів – це підтримка громади і держави.

Новомиргородська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області