Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення одноразового добровільного декларування та застосування програмних РРО обговорили під час семінару

, опубліковано 18 серпня 2021 о 15:37

У Компаніївці відбувся виїзний семінар за участі фахівців Головного управління ДПС у Кіровоградській області. Основні законодавчі новації роз’яснювали платникам начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Інна Твердохліб, головний державний ревізор-інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Олександр Максименко та начальник Компаніївської ДПІ Віталій Гладуняк.

Основна увага податківців була зосереджена на питаннях одноразового добровільного декларування та застосування програмних РРО.

«На початку вересня стартує кампанія одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб. Вона проводиться вперше в історії нашої держави і скористатися цією можливістю можна буде лише один раз – тільки в межах одного року. Тож, всі ми, і податківці, і громадяни маємо спрацювати якісно та професійно, аби усі бажаючі встигли легалізувати активи, з яких раніше не були сплачені податки і збори», - наголосила у ході заходу Інна Тердохліб. Також вона детально зупинилися на перевагах одноразового декларування, строках, порядку його проведення та ставках податку.

Олександр Максименко, у свою чергу, нагадав особливості застосування традиційних та програмних РРО платниками єдиного податку. Вже традиційно, це питання викликало активний діалог, під час якого платники податків змогли отримати фахову допомогу та розставити всі крапки над «і» у частині застосування РРО та ПРРО.

Представники ГУ ДПС у Кіровоградській області подякували присутнім за активний діалог та висловили впевненість, що і у подальшому співпраця з податковою службою буде розвиватись.