Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області відбулася спільна онлайн нарада з представниками територіальних громад Кропивницького району

, опубліковано 09 червня 2021 о 14:09

Сьогодні, 09 червня 2021 року, у рамках співпраці з представниками територіальних громад (далі –ТГ) під головуванням заступника начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області (далі – ГУ ДПС) Сергія Колотухи проведена онлайн нарада з представниками територіальних громад Кропивницького району.

У нараді також прийняли участь начальник управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Кіровоградській області Костянтин Ткаченко, заступник начальника управління по роботі з податковим боргом Алла Ковальчук та начальник відділу погашення боргу з фізичних осіб та заборгованості з ЄСВ управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС в області Світлана Онищенко.

Основними питаннями, які обговорювалися на заході, були питання пошуку додаткових ресурсів наповнення місцевих бюджетів та вжиття заходів щодо погашення заборгованості з податків та зборів.

На початку зустрічі заступник начальника ГУ ДПС Сергій Колотуха подякував платникам, які працюють у прозорому полі та сумлінно сплачують податки, а також побажав всім продуктивної роботи.

В ході наради присутнім повідомлено, що станом на 01.06.2021 року заборгованість до місцевих бюджетів Кропивницького району складає 188956,2 тис. гривень. Проте, платники до 10 червня 2021 року ще мають можливість погасити основну суму боргу без нарахування штрафних санкцій і пені.

Також посадовці зазначили, що з початку 2021 року підготовлено та передано до суду позови на стягнення податкового боргу з юридичних осіб відповідно ст. 95 Податкового Кодексу України на загальну суму 85,5 млн грн, у т.ч.

- на стягнення з рахунків – 19 позовів на суму 83 млн грн;

- на стягнення за рахунок майна – 4 на суму 2,5 млн гривень.

В результаті проведеної роботи з початку року стягнуто з рахунків боржників 16 млн гривень, зокрема в травні цього року – 0,4 млн грн, вилучено готівки - 0,1 млн грн та за рахунок майна 0,3 млн гривень. По фізичних особах підготовлено 14 позовів на суму 4,5 млн гривень.

«Активне обговорення нагальних питань та спільне прийняття важливих рішень – основна мета співпраці між податковими органами та територіальними громадами. Ми маємо спрямувати максимум зусиль на забезпечення належного виконання платниками своїх обов’язків зі сплати податків», - наголосив наприкінці зустрічі Костянтин Ткаченко.