Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Олександрівці податківці розповіли про особливості проведення кампанії декларування громадян

опубліковано 27 квітня 2021 о 16:13

З метою залучення до декларування громадян, які згідно з чинним законодавством зобов’язані до 01 травня подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік, начальником Олександрівської ДПІ та працівником підрозділу податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС, який задіяний до роботи ЦОП Олександрівської ДПІ постійно проводяться зустрічі з потенційними декларантами, проводяться відповідні роз’яснення та бесіди щодо їхнього конституційного обов’язку (ч. 2 ст. 67 Конституції України), що декларування доходів – це особистий внесок кожного українця у розвиток нашої громади та держави вцілому, а сплачені з них податки – можливість своєчасного фінансування державних програм соціального спрямування.

Крім цього, інформували платників про те, що за їх вибором декларація може подаватися за місцем їхньої податкової адреси крім особисто або уповноваженою на це особою чи поштою так і засобами електронного зв’язку.

Звертали увагу, що для їх та спрощення процедури декларування доходів, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.