Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протокол установчих зборів для формування складу громадської ради при ГУ ДПС у Кіровоградській області від 01 лютого 2022 року

опубліковано 01 лютого 2022 о 16:30

Місце проведення: Прес-центр ГУ ДПС у Кіровоградській області (вул. Велика Перспективна, 55, м. Кропивницький)

Присутні:

представники інститутів громадянського суспільства – 18 осіб,

представники засобів масової інформації – 2 особи.

Збори відкрила секретар ініціативної групи Прошаченко В.Р., яка привітала присутніх, оголосила Порядок денний засідання, регламент зборів та запропонувала представникам інститутів громадянського суспільства затвердити ці документи.

 Порядок денний:

  1. Обрання головуючого на установчих зборах.

  2. Обрання секретаря установчих зборів.

  3. Затвердження Порядку денного зборів.

  4. Затвердження регламенту проведення зборів.

  5. Обрання лічильної комісії.

  6. Звіт ініціативної групи про проведену роботу з підготовки установчих зборів для обрання громадської ради при ГУ ДПС у Кіровоградській області.

(Доповідач – голова ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу громадської ради при ГУ ДПС у Кіровоградській області – Олександр Гавриленко).

  1. Проведення відкритого рейтингового голосування для обрання нового персонального складу громадської ради та підрахунок голосів.

  2. Оголошення результатів голосування та складу громадської ради при ГУ ДПС у Кіровоградській області.

  3. Підбиття підсумків засідання. Заключне слово Головуючого на установчих зборах.

  4. Різне.

З питань 1 та 2 Порядку денного:

СЛУХАЛИ: секретаря ініціативної групи Прошаченко В.Р., яка запропонувала для проведення зборів обрати головуючого та секретаря. Оголосила рекомендації Ініціативної групи, яка внесла пропозицію обрати головуючим на установчих зборах Гавриленка О.А. (голову Кіровоградської обласної громадської організації «Комітет сприяння розвитку інформаційного суспільства»), секретарем установчих зборів – Прошаченко В.Р. (завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області).

ВИРІШИЛИ:

Обрати головуючим на установчих зборах Гавриленка О.А. – голову ініціативної групи, голову Кіровоградської обласної громадської організації «Комітет сприяння розвитку інформаційного суспільства», та секретарем зборів – Прошаченко В.Р., завідувача сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області.

Запропоновані кандидатури підтримано одноголосно.

З питань 3 та 4 Порядку денного:

СЛУХАЛИ: Прошаченко В.Р., яка запропонувала проект Порядку денного засідання та регламент його ведення.

ВИРІШИЛИ:

Порядок денний та регламент засідання установчих зборів для формування складу громадської ради при ГУ ДПС у Кіровоградській області затвердити одноголосно.

З питання 5 Порядку денного:

СЛУХАЛИ: головуючого на установчих зборах Гавриленка О.А. про обрання Лічильної комісії у кількості 3 осіб.

ЗАПРОПОНОВАНО: обрати Лічильну комісію у складі 3 осіб.

ВИРІШИЛИ: пропозицію щодо кількісного складу Лічильної комісії  з 3 осіб підтримати.

ЗАПРОПОНОВАНО: обрати Лічильну комісію у такому складі:

Короб С.М., Ревнивцева І.В., Надутенко О.В.

ВИРІШИЛИ: запропоновані кандидатури підтримано одноголосно.

З питання 6 Порядку денного:

СЛУХАЛИ: звіт голови Ініціативної групи Гавриленка О.А. про підсумки роботи зазначеної групи щодо опрацювання наданих інститутами громадянського суспільства пакетів документів з підготовки установчих зборів для обрання громадської ради при ГУ ДПС у Кіровоградській області.

Учасників заходу поінформовано, що склад Ініціативної групи з підготовки і проведення установчих зборів для формування громадської ради затверджено наказом ГУ ДПС у Кіровоградській області від 25.11.2021 № 617, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 (зі змінами).

Ініціативною групою проведено два засідання, зокрема: 02.12.2021 та 28.12.2021 та ухвалено такі рішення:

1) обрано головуючого та секретаря ініціативної групи;

2) визначено дату та місце проведення установчих зборів;

3) затверджено форму заяви та перелік документів, необхідних для підготовки та подання інститутами громадянського суспільства.

4) узгоджено тексти повідомлення для громадськості.

Для полегшення оформлення документів Ініціативною групою підготовлено Пам’ятку та детальні рекомендації.

Усі інформаційні матеріали разом зі зразками документів розміщено у рубриці «Громадська рада» на субсайті Головного управління ДПС у Кіровоградській області.

Також 28.12.2021 членами Ініціативної групи розглянуто та одноголосно схвалено рішення щодо проекту Порядку денного установчих зборів, регламенту їх проведенн.

Крім того, учасників зборів поінформовано, що на адресу Ініціативної групи надійшли документи від 18 інститутів громадського суспільства.

Членами Ініціативної групи детально опрацьовано документи кандидатів на членство у громадській раді при ГУ ДПС у Кіровоградській області. За результатами аналізу поданих пакетів документів до участі в установчих зборах було рекомендовано 18 представників інститутів громадянського суспільства, документи яких відповідали вимогам Постанови Кабінету Міністрів України № 996 (зі змінами).

На момент проведення установчих зборів зареєстровано 18 кандидатів з правом голосу.

Таким чином, головуючий підкреслив, що Ініціативною групою було дотримано усі вимоги порядку підготовки до установчих зборів, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 (зі змінами).

Усі рішення Ініціативної групи були прийняті одноголосно.

СЛУХАЛИ: Гавриленко О.М., Добрянського І.А., Короба С.М., які висловили думки про прозорість та конструктивність роботи Ініціативної групи в рамках регламенту.

4 кандидати на членство у Раді присутні та голосували он лайн.

ГОЛОСУВАЛИ: щодо затвердження звіту Ініціативної групи про проведену роботу з підготовки установчих зборів для обрання громадської ради при ГУ ДПС у Кіровоградській області.

«за» – 18;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

ВИРІШИЛИ: визнати роботу Ініціативної групи задовільною та затвердити Звіт про проведену роботу Ініціативної групи.

«за» – 18;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

З питань 7 та 8 Порядку денного:

СЛУХАЛИ: Гавриленка О.А., який запропонував визначити чисельність складу громадської ради при ГУ ДПС у Кіровоградській області та встановити її в межах кількості присутніх під час голосування кандидатів. Склад громадської ради при ГУ ДПС у Кіровоградській області затвердити шляхом рейтингового голосування.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за» – 18;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

ВИРІШИЛИ: Затвердити склад громадської ради при на основі результатів голосування у кількості 18 представників з числа присутніх кандидатів на членство у Раді на момент голосування.

Таким чином, громадську раду при ГУ ДПС у Кіровоградській області визнано обраною у складі 18 осіб.

До питання 9 та 10 Порядку денного

СЛУХАЛИ: Гавриленка О.А., який запропонував закрити установчі збори та провести 01 лютого поточного року перше засідання громадської ради при ГУ ДПС у Кіровоградській області.

ГОЛОСУВАЛИ:

За закриття установчих зборів:

«за» – 18;

«проти» – 0;

«утримались» – 0.

За проведення першого засідання громадської ради:

«за» – 18;

«проти» – 0;

«утримались» – 0

Голова установчих зборів Гавриленко О.А. подякував присутнім за роботу та оголосив установчі збори закритими.