Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 185 мільйонів гривень плати за землю – внесок платників до місцевих бюджетів Кіровоградщини

опубліковано 21 березня 2024 о 08:14

У січні-лютому 2024 року до місцевих бюджетів Кіровоградської області від платників плати за землю надійшло 185,5 млн гривень. 

Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Юлія Мороз у порівнянні з січнем-лютим 2023 року надходження збільшились на 19,1 млн грн або 11,5 відсотків. У загальній сумі сплаченого частка надходжень від юридичних осіб становить більше 87 відсотків, або 162,4 млн гривень. Решту – 23,1 млн грн перерахували фізичні особи – громадяни. 

Керівник податкової служби Кіровоградщини висловила подяку платникам за відповідальне ставлення до виконання податкових зобов’язань і нагадала, що плата за землю є одним із найважливіших джерел наповнення місцевих бюджетів. Вона складається із земельного податку, який сплачують власники земельних ділянок, та орендної плати за користування земельними ділянками комунальної власності. Обов'язок зі сплати податку за земельну ділянку виникає з моменту реєстрації права на земельну ділянку, при цьому використання земельних ділянок без належного оформлення права власності чи користування на них є порушенням законодавства.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області