Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У лютому 2023 року безкоштовні кваліфіковані сертифікати відкритих ключів від ДПС в області отримали понад 550 користувачів

опубліковано 21 березня 2023 о 08:16

У лютому 2023 року послугами підрозділу реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Кіровоградській області скористались понад 550 юридичних та фізичних осіб. Їм безкоштовно видано майже 1,1 тис. кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів. 

Нагадаємо, що за допомогою сервісу повторного формування сертифікатів за електронним запитом кожен користувач має змогу самостійно, у режимі 24/7, а головне – дистанційно, протягом 2 – 3 хвилин отримати новий сертифікат, який матиме строк чинності до 2 років. 

Повідомляємо, що Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 введено воєнний стан в Україні.

У зв’язку з чим, Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (далі – Надавач), відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2022 року № 300 «Деякі питання забезпечення безперебійного функціонування системи надання електронних довірчих послуг» здійснюється автоматичне формування нових сертифікатів відкритих ключів всім користувачам за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів, терміном дії на один рік. При цьому особистий ключ користувача не змінюється.

Звертаємо Вашу увагу, що користувачі яким не потрібно автоматичне формування нових сертифікатів, можуть скасувати діючі сертифікати одним із способів, наведених за посиланням https://ca.tax.gov.ua/blokuvannya.

Додадтоково повідомляємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2022 року № 1423 до 30 квітня 2023 року тимчасово дозволяється використовувати електронні підписи чи печатки, що базуються на сертифікатах відкритого ключа, виданих кваліфікованими надавачами електронних довірчих послуг без відомостей про те, що особистий ключ зберігається у захищеному носієві ключової інформації.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області