Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юристи податкової служби Кіровоградщини відстояли у судах 763,9 млн гривень на користь держави

, опубліковано 23 вересня 2021 о 10:55

Як зазначив заступник начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Сергій Колотуха, протягом січня-серпня 2021 року у судах, з урахуванням позовів минулих років, юридичною службою Головного управління ДПС у Кіровоградській області здійснювалось супроводження 851 справи на загальну суму 2,2 млрд гривень.

За результатами їх розгляду повністю або частково на користь органів ГУ ДПС у Кіровоградській області винесено 180 рішень на суму 763,9 млн грн, що становить 61,4 відсотків від загальної кількості винесених рішень та 69,2 відсотків від їх загальної суми.

На користь платників винесено 113 рішень на суму 340 млн грн, що становить 38,6 відс. від загальної кількості винесених рішень по справам та 30,8 відс. від загальної суми винесених рішень по справам.

«Порядок оскарження рішень контролюючих органів регламентовано статтею 56 Податкового кодексу України.  Подаються такі скарги протягом 10 календарних днів, які настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення до контролюючого органу вищого рівня, тобто до ДПС України. За результатами розгляду скарги, рішення, за необхідності може бути оскаржене в судовому порядку», - нагадав Сергій Колотуха.