Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року на Кіровоградщині легалізовано працю 787 найманих працівників

, опубліковано 10 серпня 2021 о 14:03

Спеціалістами Головного управління ДПС у Кіровоградській області протягом січня – липня 2021 року проведено 68 документальних перевірок, в ході 44 встановлені порушення нарахування та сплати до бюджету податків при виплаті заробітної плати та інших доходів населенню. За результатами контрольно-перевірочної роботи до бюджету додатково донараховано 2,8 млн гривень. З донарахованих сум забезпечено надходження до бюджету 1,9 млн грн, або 67,9 відсотків донарахованих сум, та за результатами перевірок минулих років в сумі 2 млн гривень.

Крім того, з початку року в ході контрольно-перевірочних заходів встановлені порушення законодавства щодо оформлення трудових відносин з найманими особами, за результатами контрольно-перевірочних заходів виявлено працю 14 неоформлених працівників. Матеріали перевірок передані до Управління Держпраці в Кіровоградській області, та за результатами їх розгляду застосовані штрафні санкції на загальну суму 0,7 млн гривень.

Також, за рахунок інших заходів контролю (співбесіди, роз’яснювальна робота тощо) упродовж січня – липня 2021 року легалізовано працю 787 найманих працівників. Залучено до державної реєстрації 176 осіб. За результатами інших заходів контролю до бюджету додатково надійшло єдиного внеску в сумі 2,4 млн грн, податку на доходи фізичних осіб – 7,7 тис. гривень.

На засіданнях комісій при ОТГ області протягом січня-липня 2021 року з питання підвищення рівня виплати заробітної плати заслухано керівників 266 підприємств, у тому числі: 3 – підпорядковані Міністерству охорони здоров’я, 4 – підпорядковані Міністерству освіти та науки, 3 – підприємства державного сектору економіки та 256 – підприємств комерційних структур. У результаті вжитих заходів підвищено рівень виплати заробітної плати на 264 підприємствах, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло 16,8 млн грн. податку на доходи фізичних осіб, 14 млн грн військового збору та 20,6 млн грн єдиного соціального внеску.

Протягом січня-липня 2021 року проведено індивідуальну роботу (співбесіди, направлення листів, заслуховування робочими групами) із керівниками 239 підприємств. В результаті вжитих заходів підвищено рівень виплати заробітної плати на 236 підприємствах, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло 309,2 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, 25,8 тис. грн військового збору та 377,9 тис. грн єдиного соціального внеску.