Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сергій Колотуха: юристи податкової служби Кіровоградщини відстояли у судах 557,7 млн гривень на користь держави

, опубліковано 18 серпня 2021 о 14:00

Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Сергій Колотуха, протягом січня-липня 2021 року у судах, з урахуванням позовів минулих років, юридичною службою Головного управління ДПС у Кіровоградській області здійснювалось супроводження 774 справи на загальну суму понад 2 млрд гривень.

За результатами їх розгляду повністю або частково на користь органів ГУ ДПС у Кіровоградській області винесено 145 рішень на суму 557,7 млн грн, що становить 59,2 відсотків від загальної кількості винесених рішень та 84,6 відсотків від їх загальної суми.

На користь платників винесено 100 рішень на суму 100,6 млн грн, що становить 63,7 відс. від загальної кількості винесених рішень по справам та 26 відс. від загальної суми винесених рішень по справам.

«Як правило, спірні питання можна вирішити без залучення судових інстанцій, але якщо вже цього не уникнути, то увага податкових юристів концентрується на збиранні міцної доказової бази, аби мати сильні позиції у суді. Саме цей фактор є визначальним у позовній роботі юристів ДПС. Водночас зібрані податківцями докази зазвичай відкриті платникам для ознайомлення і вони завжди можуть оцінити, чи матиме справа судову перспективу. Головне для нас – це захист економічних інтересів держави», - наголосив Сергій Колотуха.