Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом І кварталу 2021 року до продавців та виробників підакцизних товарів Кіровоградщини застосовано 2,5 млн гривень фінансових санкцій

, опубліковано 16 квітня 2021 о 08:17

З початку року до суб’єктів господарювання Кіровоградщини, що здійснюють діяльність у сфері обігу підакцизних товарів, за результатами контрольно-перевірочної роботи застосовано 2 млн 512,6 тис. гривень фінансових санкцій, з них сплачено до бюджету – 117,2 тис. гривень.

Так, протягом І кварталу цього року фахівцями управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Кіровоградській області проведено 49 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, зарезультатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 2 млн 112,1тис. гривень.

Найбільші суми донараховано за такі порушення, як зберігання пального без наявності ліцензії – 500 тис. грн; оптову торгівлю пальним без наявності ліцензії – 500 тис. грн; зберігання, реалізація тютюнових виробів без марок акцизного податку – понад 426 тис. грн; безліцензійна торгівля алкогольними напоями – 187 тис. грн; здійснення операцій з реалізації пального без реєстрації платником акцизного податку – 150,2 тис. грн; безліцензійна торгівля тютюновими виробами – 102 тис. гривень.

За результатами 83 камеральних перевірок з початку поточного року донараховано майже 353 тис. грн акцизного податку.

За матеріалами Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області до субєктів господарювання застосовано 47,6 тис. грн фінансових санкцій за порушення законодавства у сфері обігу підакцизних товарів.

Нагадуємо, що суб’єкти господарювання всіх форм власності, які отримують пальне для власних потреб та зберігають його для використання в господарській діяльності, зобов’язані отримати відповідну ліцензію в органах ДПС (ст. 15 Закону України від 19.11.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального»).