Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Доходи більше 1 мільйона гривень задекларували 7 громадян області

, опубліковано 19 березня 2021 о 08:03

Триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році. Станом на 01.03.2021 року податковими органами Кіровоградської області залучено до декларування 6938 громадян, у тому числі: 6923 – тих, хто зобов’язані задекларувати свої доходи. Крім того, 15 осіб подали декларації з метою одержання податкової знижки.

Всього громадянами задекларовано 157,1млн.грн. доходів, платниками визначено до сплати 14,3млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та 1,6млн.грн. військового збору.

За два місяці поточного року громадянами сплачено зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб у сумі 5,7млн.грн. та військового збору у сумі 0,7млн.гривень.

Доходи більше 1млн.грн. задекларували 7 громадян області.

Через мережу Інтернет громадянами подано 61 декларацію.

Подання річної податкової декларації – це обов’язок кожного свідомого громадянина, передбачений Конституцією України. Граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік для платників, які зобовязані подавати таку декларацію – 30 квітня 2021 року, для громадян, які мають право на податкову знижку – 31 грудня 2021 року.

Термін сплати визначених у декларації зобов’язань – до 1 серпня 2021 року.

Нормами Податкового кодексу передбачено, що платник податку може подавати податкову декларацію за власним вибором у такі способи:

1. на паперових носіях безпосередньо до органу ДПС (особисто або через нотаріально уповноважену особу);

2. надіслати поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення. При цьому, поштове відправлення слід надіслати не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного терміну подання декларації;

3. в електронній формі за допомогою засобів електронного зв’язку із дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису.