Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім на Кіровоградщині анульовано 37 ліцензій

опубліковано 21 січня 2020 о 09:43

Протягом минулого року анульовано дію 20 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 17 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами за порушенням вимог статті 153 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, що не досягли 18 років.

Крім того, зарезультатами контрольно-перевірочної роботи до суб’єктів господарювання регіону, що здійснюють господарську діяльність у сфері виробництва та обігу підакцизних товарів за січень-грудень 2019 року, застосовано 30 млн 728,1 тис. грн фінансових санкцій.

За результатами заходів, спрямованих на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області проведено 308 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 28 млн 290,3тис. гривень.

Найбільші суми донараховано за порушення встановленого порядку взяття на облік (реєстрації) у контролюючих органах (здійснення операцій з реалізації пального без реєстрації платником акцизного податку з реалізації пального) – 21 млн 936,5 тис. грн; роздрібну та оптову торгівлю пальним без наявності ліцензії – 4 млн 250 тис. грн та торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін – 710 тис. гривень.

Крім того, за неподання (несвоєчасне подання) звітності по виробництву та обігу алкогольних напоїв нараховано 221 тис. гривень фінансових санкцій.

На підставі матеріалів, отриманих від інших правоохоронних та контролюючих органів до суб’єктів господарювання застосовано 1 млн 487,8 тис. грн фінансових санкцій за порушення законодавства в сфері обігу підакцизних товарів, а саме:

- Головного управління національної поліції в Кіровоградській області – 1 млн 453,8 тис. грн.;

- Слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області – 34 тис. гривень.

За матеріалами відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями застосовано 719 тис. грн фінансових санкцій.