Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами перевірки торгових об’єктів громадського харчування податківцями зафіксовано порушення законодавства

опубліковано 16 квітня 2024 о 08:20

Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Кіровоградській області постійно здійснюється аналіз діяльності торговців на предмет дотримання ними порядку проведення розрахунків, обігу підакцизних товарів, реєстрації як суб’єктів господарювання.

Так, в ході обстежень торгових об’єктів громадського харчування, податківцями виявлено господарські одиниці, де проводяться розрахунки із споживачами без використання РРО/ПРРО. 

З метою припинення протиправної діяльності, податківцями організовано фактичні перевірки вищевказаних торговельних об’єктів та зафіксовані факти порушень податкового законодавства.

Так, в ході фактичної перевірки кафе-бару встановлено факт невидачі розрахункових документів під час проведення готівкових розрахунків, відсутність первинних документів, використання режиму попереднього програмування без зазначення коду товарної під категорії згідно з УКТЗЕД, неоформлений найманий працівник.

Як результат – порушнику доведеться сплачувати штрафні санкції у розмірі понад 89,0 тис. гривень.

Матеріали перевірки направлено до територіального підрозділу Державної служби з питань праці для прийняття для прийняття відповідного рішення за фактом використання праці працівника без належного оформлення трудових відносин.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області в котре нагадує, що кожен покупець товарів чи споживачів послуг може долучитися до забезпечення законності здійснення господарської діяльності на території Кіровоградської області.

Отримавши фіскальний чек, ви маєте можливість скористатися сервісом «Пошук фіскального чека» та перевірити законність здійснення розрахункової операції, зіставивши дані з отриманого при розрахунку чека з інформацією, наявною в інформаційних базах на веб-порталі ДПС.
У випадках виявлення фактів відсутності електронної копії чека на веб- порталі ДПС, просимо інформувати податкові органи для організації та проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів.

Головне управління ДПС у Кіровоградській області