Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олександр Дозорець: доходи більше 1 мільйона гривень задекларували 69 громадян області

, опубліковано 19 травня 2021 о 11:30

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець в інтерв'ю ітернет-порталу "Без купюр", з початку проведення деклараційної кампанії органами ДПС області залучено до декларування 32 496 громадян.

В цілому громадянами задекларовано майже 1 мільярд гривеь доходів, платниками визначено до сплати 62 млн грн. податку на доходи фізичних осіб та 7 млн грн. військового збору.

Декларації подані громадянами, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) площею понад 2,0га становлять 84,3% від поданих обов’язкових декларацій.

Громадянами, які одноосібно обробляють земельні ділянки (паї) площею понад 2,0га подано 26 755 декларацій. Громадянами - одноосібниками задекларовано 252,8 млн грн доходів, визначено до сплати 45,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 3,8 млн грн військового збору.

Серед декларантів є й мільйонери. Доходи в розмірі понад 1 мільйон гривень задекларували 69 громадян з загальною сумою задекларованих доходів 378 млн. гривень. Суми задекларованих ними зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору складають 4,4 млн. гривень.

Так, серед мільйонерів 27 осіб це підприємці, 14 осіб отримали дивіденди, 8 осіб – спадщину, 7 – іноземні доходи, по 4 особи – дохід від продажу нерухомого майна та заробітну плату, 3 дохід від надання майна в оренду та 2 особи інші оподатковані доходи.

На сьогодні до бюджету вже надійшло 22 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 2,5 млн. грн. військового збору.

Також очільник обласного податкового відомства нагадав платникам податків, що суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій річній декларації, необхідно сплатити до 1 серпня 2021 року.

 

«Попри завершення деклараційної кампанії, ще до кінця року громадяни можуть скористатися правом на отримання податкової знижки за наслідками 2020 року. На сьогодні вже 765 мешканців Кіровоградщини скористалися такою можливістю. Задекларована сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню на розрахункові рахунки платників склала 2,2 млн. гривень, з яких вже повернуто 1,4 млн. гривень», - підкреслив Олександр Дозорець.

Подання річної податкової декларації – це обов’язок кожного свідомого громадянина, передбачений Конституцією України. Граничний термін для платників, які мають право на податкову знижку – 31 грудня 2021 року. 

 

https://www.kypur.net/oleksandr-dozoreczi-dohody-bilishe-milijona-gryveni-zadeklaruvaly-69-zhyteliv-kirovogradshhyny/

 

Як повідомив “Без купюр” начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець, з початку деклараційної кампанії  32 496 громадян подали свої декларації до органів ДПС.