Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів громадян йшлося під час зустрічей

опубліковано 27 квітня 2021 о 14:48

Днями працівниками Кропивницького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральниз перевірок ГУ ДПС у Кіровоградській області проводились зустрічі з громадськістю та підприємцями Кропивницького району. Цьогорічна кампанія декларування доходів триватиме до 1 травня 2021 року, то ж залишається мало часу аби встигнути задекларувати доходи отримані у 2020 році.

Громадяни регіону мали змогу дізнатись про правила та терміни подання декларації про майновий стан і доходи. Посадовці наголошували на необхідності декларування доходів у випадках отримання спадщини, подарунків, надання в оренду майна, провадження незалежної професійної діяльності, одержання іноземних доходів. Нагадала також про обов’язок подавати декларацію платником податку – фізичною особою, яка протягом звітного року отримала дохід від приватного репетиторства, іноземний дохід, від здійснення викладацької практики за кордоном, або отримала дохід у вигляді заробітної плати та інших винагород від двох, або більше податкових агентів.

Окрема увага надавалась можливості реалізації права на отримання податкової знижки, передбаченої положеннями Податкового кодексу України. Дане питання викликало зацікавлення серед громадян. Фахівці податкової надавали роз’яснення щодо заповнення декларації про майновий стан та доходи, зокрема на отримання податкової знижки, а також розповсюджували брошури: «Як подати декларацію про доходи» та «Як отримати податкову знижку за навчання».

Крім того було наголошено, що в сучасних умовах, коли інтернет-технології тісно увійшли в наш побут, дуже зручно та економно, в плані раціонального використання часу, надавати декларацію засобами телекомунікаційного зв’язку. Необхідно лише отримати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, що надаються безкоштовно в Акредитованому центрі сертифікації ключів, який знаходиться у приміщенні ГУ ДФС у Кіровоградській області за адресою: м. Кропивницький, вул.Глинки2.

Кропивницький відділ податків і зборів з фізичних осіб

та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС у Кіровоградській області