Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи потрібно декларувати платнику податків доходи, отримані від організації та проведення святкових заходів?

опубліковано 01 квітня 2021 о 15:33

Відповідно до п. 164.1. ст. 164 Податкового кодексу України базою оподаткування податком на доходи фізичних осіб є загальний оподаткований дохід. Загальний оподаткований дохід – будь-який дохід, який підлягає оподаткуванню, нарахований на користь платника податку протягом звітного податкового періоду.

У випадку коли громадяни надають послуги з організації та проведення святкових заходів або приймають участі у цих заходах на замовлення фізичної чи юридичної особи (у ролі ведучого, аніматора, вокаліста, танцівника та інше), дохід отриманий ними підлягає оподаткуванню на загальних підставах у розмірі 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб (далі - ПДФО) та 1,5 відсотка військового збору. Якщо дані податок і збір не були визначені та перераховані податковим агентом (замовником), у громадянина виникає обов’язок визначити, задекларувати та сплатити ПДФО та військовий збір з отриманих гонорарів.

Задекларувати свої доходи можливо виключно шляхом подачі декларації про майновий стан та доходи (далі – податкова декларація) за 2020 рік. Термін подачі податкової декларації до 30 квітня 2021 року.

Звертаємо увагу на те, що свідомість громадян щодо декларування своїх доходів є запорукою як економічного розвитку так і соціального території на якій вони проживають.

Бобринецька ДПІ

ГУ ДПС у Кіровоградській області