Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

1. Чи має підприємство право, знаходячись на єдиному податку, здійснити продаж легкового автомобіля, який входить до складу основних засобів ? 2. Які податки необхідно заплатити підприємству в даній ситуації ?

опубліковано 21 грудня 2016 о 16:03

Відповідно до абз.2) п.292.1 ст.292 Податкового кодексу для юридичної особи платника єдиного податку третьої групи доходом є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п.292.3 ст.292 Податкового кодексу.

 Пунктом 292.2 статті 292 Податкового кодексу встановлено, що при продажу основних засобів юридичними особами - платниками єдиного податку, дохід визначається як сума коштів, отриманих від продажу таких основних засобів.

Якщо основні засоби продані після їх використання протягом 12 календарних місяців з дня введення в експлуатацію, дохід визначається як різниця між сумою коштів, отриманою від продажу таких основних засобів, та їх залишковою балансовою вартістю, що склалася на день продажу.

 

Відділ адміністрування податку на прибуток, місцевих податків, екологічного податку

та рентної плати управління податків і зборів з юридичних осіб