Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Онуфріївській ДПІ проведено практикум щодо заповнення та подання декларації про доходи

, опубліковано 24 квітня 2024 о 16:21

Фахівці ДПІ у селищі Онуфріївка Головного управління ДПС у Кіровоградській області області систематично проводять тренінги та практикуми для платників податків з питань подання звітності через Електронний кабінет.

Фахівці наголошують, що єдиною вимогою для електронного спілкування з органами ДПС – це наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.

Нещодавно начальник ДПІ Тетяна Єрмакова надала консультаційну та практичну допомогу громадянам при заповненні та поданні декларації про доходи, отримані у 2023 році, через Електронний кабінет.

Посадовець розповіла платникам про особливості заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік, терміни її подання та сплати визначених податкових зобов’язань. Зокрема, наголосила на граничних строках подання декларації – до 1 травня 2024 року у разі обов’язкового декларування доходів, а для отримання податкової знижки – до 31 грудня поточного року.

В ході зустрічі Тетяна Єрмакова проінформувала присутніх про оновлену форму декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Мінфіну України від 28.08.2023 №467, та розповіла, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів, на вебпорталі ДПС в «Електронному кабінеті платника» функціонує розділ «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді, а для декларантів, які використовують право на податкову знижку, є можливість додавання копій первинних документів.

Крім того, фахівець надала громадянам практичні поради щодо користування Електронним кабінетом та мобільним застосунком «Моя податкова» та роз`яснила  порядок отримання електронного цифрового підпису.