Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Благовіщенській ДПІ проведено практикум щодо подання декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 17 квітня 2024 о 10:30

В середу, 16 квітня 2024 року, в приміщенні Благовіщенської ДПІ було проведено практикум щодо створення, заповнення, підписання та відправлення декларації про майновий стан і доходи через Електронний кабінет.

Електронний кабінет – це найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним та безпечним електронним сервісом.

Сьогодні у платників, завдяки функціонуванню Електронного кабінету, є можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів.

Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, зазначивши в пошуковому рядку «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua. 

Начальник ДПІ  Наталія Кожухівська зауважила, що податкову декларацію про майновий стан і доходи зобов’язані подати громадяни, що отримували такі доходи:

що не підлягаюли оподаткуванню при виплаті, але не звільнені від оподаткування (п. п. 168.1.3 п. 168.1 ст. 168 Кодексу);
доходи від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів)) (п. п. 168.2.1 п.168.2 ст. 168 Кодексу);
іноземні доходи (п. п. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 Кодексу).
Фахівець зазначила, що податкова декларація подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в такі граничні строки:

громадяни, які мають право на податкову знижку, мають право подати до 31.12.2024 включно;

фізичні особи-підприємці (крім осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування), особи, які провадять незалежну професійну діяльність, за результатами 2023 року з урахуванням Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», повинні подати податкову декларацію до 01 травня 2024 року включно;

громадяни, які зобов’язані подати податкову декларацію, повинні подати до 01 травня 2024 року, що настає за звітним роком.

Також повідомлено про безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», який забезпечує громадянам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової.

Благовіщенська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області