Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Благовіщенській ДПІ відбулася зустріч з платниками податків щодо роз’яснення з питань деклараційної кампанії 2024

опубліковано 22 березня 2024 о 08:10

Благовіщенською ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота серед платників податків з питань декларування доходів громадян та правильності заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи у 2024 році. 

Так 20 березня 2024 року в приміщенні Благовіщенської ДПІ відбулася зустріч з фізичними особами – підприємцями та громадянами щодо подання декларацій які отримували доходи протягом 2023 року. 

Начальник ДПІ Наталія Кожухівська  зауважила, що податкову декларацію про майновий стан і доходи можна подати в такі граничні строки:

громадяни, які мають право на податкову знижку, мають право подати до 31.12.2024 включно;

фізичні особи-підприємці (крім осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування), особи, які провадять незалежну професійну діяльність, за результатами 2023 року з урахуванням Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», повинні подати податкову декларацію до 01 травня 2024 року включно;

громадяни, які зобов’язані подати податкову декларацію, повинні подати до 01 травня 2024 року, що настає за звітним роком.

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ст. 49 Кодексу). 

Фахівець зазначила, що податкова декларація подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси. Податкову декларацію можна подати особисто або уповноваженою особою, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги», поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання.

З метою підвищення добровільності декларування доходів громадян та зручності при поданні декларації, в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Під час заходу також повідомлено платників про безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», який забезпечує громадянам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової. Мобільний застосунок надає можливість швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки.